Niin, ei hitsi, ne onkin kanahaukkoja! Ilmankos P.Picasso ei halua välillä olla yksin ulkona. Kanahaukat ovat pesineet tuossa ihan saunan takana olevassa isossa kuusessa. En tykkää. Mutta minkäpä voit. Ehkä kanahaukkojen takia pihastamme hävisivät kaikki räklät. Se hyvä puoli, että säästyy mansikat ja marjat.

Minullakin tuli nakattua talviturkki. Tässä mökin rannassa olen sitä jo kotvasen havitellut, mutta kuitenkin kävi niin, että lähdimme pistäytymään kolmensadan kilometrin päässä katsomassa miehen äitiä ja samalla kyläiltiin pari yönseutua tyttäreni luona. Mukavaa, kun sattuu olemaan meidän molempien sukulaisia samalla paikkakunnalla. Siellä sitten tyttären perheen kanssa tuli käytyä heittämässä se talviturkki. Joku sanoi, että vesi on lämmintä, mutta ei se ainakaan ens alkuun ollut. Mutta kivaa oli kuitenkin.

Eilen oli miniä lasten kanssa käymässä ja keskiviikkona sitten tulevat uudelleen samoin toisen pojan perhe. sittten on vipinää kun yhteensä viisi pientä vipeltäjää valloittaa pihamaan. Toivottavasti sää suosii.
Eilen pojanpoikani, 7v, sanoi katsoneensa telkkarista ohjeen jäätelön tekoon. Intti kovasti, että kyllä varmaan se ohje toimii, vaikka me vanhemmat oltiinkin hieman epäileväisiä. No, eipä siinä mitään, sanoin pojalle, että saat kokeilla. Sanot vaan mitä aineita tarvitaan, minä annan. Ohje oli: Vettä (pari dl), hieman suolaa (noin pari tl), kaksi jääpalaa. Sitten sekoitetaan kolme minuuttia eli niin kauan, että jäät sulaa.  Kolme minuuttia meni ja poika maisteli."Tämähän on kuin merivettä!" siskotyttö tuli hätiin ja pisti pari karkkia sekaan ja sitten taas hämmennettiin. Karkit oli kuulema sitten hyviä! Kuvasin videolle lasten touhun, poika oli kuin paraskin TV-kokki selostuksineen. Laitoin videon hänen isälleen joka oli töissä. Onneksi meillä on oikeaa jäätelöä aina mökin pakastimessa.