Olen  mökillä ihmetellyt joitakin kasveja, enkä ole löytänyt niille nimeä. Nyt tämä yksi kukkija selvisi, se on lehtovirmajuuri. Olen miettinyt, että onko se oikeasti joku karannut perenna vaiko ihan vain rikkakasvi. En kuitenkaan ole raaskinut sitä hävittääkään kun kasvaa paikassa jossa siitä ei ole haittaakaan. Antaapa vaan kasvaa, vaikka haiseekin vähän pahalle. Vaan kukapa käskee niin läheltä sitä nuuskiakaan.

Rohtovirmajuuri valeriaana.jpg

Toista kummajaista odottelen kukkivaksi. Josko saisin sillekin nimen.Se muistaakseni tuoksui oikein hyvältä.

Niin kuin kaikki ystäväni, tuttavani ja muut kylänmiehet tietävät, että en ole mikään viherpeukalo, niin onneksi Luoja on puolellani ja antaa kukkaloistoa minun sorkkimattakin.
Rannan kielopelto ja saunapihan päivänkakkarat ovat hyvä esimerkki.

.Kielo (4)_edited.jpg  

IMG_2430_edited.jpg
Oikein hyvä esimerkki on minun puutarhuritumpeloinnistani 36 vuoden takaa. Erään autiotalon pihalla huomasin sievän pienen pihlajan taimen. Otin sen mukaani ja istutin mökin pihalle. Ups.. se ei ollutkaan pihlaja vaan pihlaja-angervo joka leviää kuin rutto. Se valtasi jo yhden kukkapenkin enkä saa sitä kuriin vaikka mönkkärin avulla revittiin juuret maasta. Joka kesä se vaan ilmestyy uudestaan entistä ehompana.Tuolla metsänlaidassahan se ei haittaa, olkoon. Ja kun nurmikkoa leikataan niin ei pääse pihaan päin leviämään.

IMG_4702.JPG

Olisihan se mukavaa jos joskus vielä saisin julkaista oikein upeita kukkapenkkieni istutuksia.
Nyt ne eivät kyllä vielä ole julkaisukelpoisia.