Olen taas harrastanut sauvakävelyä. Reittinä makuuhuone - wc - olohuone - keittiö. Milloin missäkin järjestyksessä. Otin aikaakin: makuuhuone - olohuone ajassa 45,34. Ei enää mennyt minuuttiakaan! Selkä antaa jo periksi ja pääsen jo välillä ilman sauvojakin liikkeelle. Kyllä se tästä.
Kummallisia nuo selkävaivat. Selkä voi kipeytyä syystä jos toisestakin. Puolitoista viikkoa sitten alkoi aamukahvin jälkeen kipuilua vasemmalle puolelle selkään. Ajattelin, että taas sama issiasvaiva mikä on aina silloin tällöin selkääni iskenyt. Otin särkylääkkeen ja menin pitkäkseni. Paikallaanolo ei kuitenkaan helpottanut vaan kipu äityi hetkittäin todella tuskaiseksi ja oli pakko mennä terveysaseman kautta keskussairaalaan. Virtsatiekivethän ne siellä kipuili, tulivat kuitenkin omin neuvoin pois. Mietittiin sitten lääkärin kanssa syitä kivien kehittymiselle. Minulla ainakin yksi syy on liian vähäinen veden juominen ja melko varma syyllinen raparperi.  Olen laitellut lähes jatkuvasti raparperista leipomuksia ja kiisseliä. Ja ne kun ovat niin hyviä! Nyt pidän juomista koko ajan esillä ja otan aina huikan kun näen sen. Tuollainen asiakin piti vasta nyt eläkeiässä oikein kantapään kautta oppia!

Nyt tämä selkäkipu on sitä "tuttua", joka tulee kuin salama kirkkalta taivaalta. Pieni nytkähdys, ja siinäpä se. Kestää yleensä muutaman päivän, pahimmillaan on ollut kolme viikkoa. Onneksi nyt tuntuu menevän ohi (kolmas päivä menossa), että päästään huomenna taas mökille. Toivottavasti ei kukaan vaan sano minulle, että olisi hyvä jos harrastaisin sauvakävelyä muulloinkin, kun en tykkää.