14 vuotias kuukauden kateissa. Vanhemmat "erityisen huolissaan". En oikein ymmärtänyt tuota lehden otsikkoa: "erityisen huolissaan". Miksi erityisen huolissaan on lainausmerkeissä? Ensimmäisenä sain sen kuvan, että toimittaja vähättelee vanhempien huolta. Muka huolissaan.. No lukaisin kuitenkin jutun ja siellä oli poliisi sanonut, että vanhemmat erityisen huolissaan. Siis siksi otsikossa nuo lainausmerkit, oli siis lainattu poliisin sanat. Mutta ennätin kuitenkin tulla toimittajalle kiukkuiseksi.

Sitten luin jutun kuinka joku nuorimies toimitti poliisille löytämänsä laukun, eikä varastanut mitään muuta kuin purkkaa. Miksihän tämäkin juttu? Onko todella niin harvinaista rehellisyys, että on ison uutisjutun aihe? Vai onko lehdellä uutispula? Onko laukkunsa hävittäneellä tarve päästä esille? Onko juttupalkkiot niin hyviä, että keinolla millä hyvänsä halutaan päästä otsikoihin? Pitääpäs ottaa selvää, jos vaikka tienestin siitä saisi.

No sitten oli juttua: Näin saat housut jalkaan ilman käsiä. Enpä jaksanut edes katsoa sitä. Miksi housut pitää laittaa jalkaan ilman käsiä? Jos olet kädetön, niinpä tietenkin! Mutta, miksi muuten?

Monennenkohan kerran taas ihmisille tiedotetaan kuinka pitkä peniksen pitää olla? Sitten voivotellaan seuraavat viikot miten nuoret pojat ovat ahdistuneita ja kyselevät: Olenko normaali?

Myös Facebookissa vanhuksen ruoka-annoksesta levinnyt postaus sai palstatilaa lehdissä. Sen uutisoinnin hyväksyin, koska siinä pääsi myös toinen osapuoli sanomaan puolustuksensa. Ja uskon kyllä että kuvassa näkyvän perunan ja murekesiivun lisäksi on todellakin ollut erillisissä rasioissa salaattia, kastike ja leipää levitteineen. Kuva on otettu vain osasta kokonaisuutta. Kun on vielä kyse muistisairaasta, niin tarkistiko kuvaaja, ettei vanhus ollut laittanut muita rasioita omaan talteensa. Tämä tuli mieleeni vuosia läheisesti muistisairasta seuranneena. Facebookissa on niin helppoa mustamaalata ketä vaan, eikä ihmiset välttämättä ajattele asiaa vaan laitetaan vaan jakoon. Voi voi, jos joku olisi kuvannut minunkin tämän päivän aterian. Paistettuja pottuja ja nakinpaloja. Ja sattui vielä vieraskin siihen syömään!

Niin no, onhan se hyvä, että lehdissä meitä opastetaan milloin mistäkin otsikoilla: Oletko tämänkin tehnyt aina väärin?
Olisikohan nyt itseni aika miettiä mitä tein väärin? Olisikohan ne potut ja nakit saanut paistaa voissa?